Kohu Lewis Hamiltonin isänmaallisuudesta sai huippufutarin raivostumaan – epäili mediaa rasismista

© Kuva: Getty Images

Entinen jalkapallotähti Rio Ferdinand epäili lehdistöllä olleen rasistisia motiiveja Britannian GP:n kisaviikonloppuna nähdyssä kohutussa tilanteessa, jossa brittitoimittaja kyseenalaisti Lewis Hamiltonin isänmaallisuutta Englantia kohtaan.

Arvostetun The Guardian -lehden toimittaja Yassmin Abdel-Magied tiedusteli Silverstonen varikolla Monacossa ja Kaliforniassa asuvalta Hamiltonilta, voikohan kansainvälistä elämäntyyliä viettävä mies enää pitää itseään enää brittiläisenä.

– Lewis, olet puhunut siitä, kuinka rakastat tulla takaisin Iso-Britanniaan. Asut kuitenkin Monacossa, eikä aksenttisi ole välttämätät niin brittiläinen kuin muilla. Vietät usein aikaa Amerikassa. Mitä ajattelet, kun brittiläisyyttäsi kyseenalaistetaan, reportteri tivasi.

– En tiedä, minulta ei löydy hyvää vastausta tähän, hämmentynyt Hamilton vastasi.

Brittien saarilla repesi pian someraivo urheilusankarin kyseenalaistamisesta. Monet pitivät toimittajan kysymystä asiattomana ja tökerönä.

Joidenkin mielestä tilanteen taustalta oli havaittavissa myös synkeämpiäkin puolia.

Ferdinandin mukaan vastaavat kysymykset kertovat erilaisten ihmisten välisen tasa-arvon tilasta Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

– Suurin osa F1-kuskeista asuu Monacossa, kuten yksi aiemmista maailmanmestareistamme, Jenson Button. Kyseenalaistettiinko Jensonin brittiläisyyttä koskaan Monacossa asumisen vuoksi? Ei missään tapauksessa, entinen Manchester Unitedin tähtipuolustaja vaahtosi Instagram-päivityksessään.

– Kerron teille miksi – hän kuulosti ja näytti samalta kuin ihmiset, jotka kyseenalaistavat Hamiltonia. Tätä epäkunnioituksen ja rasististen sävyjen määrää Hamiltonin isänmaallisuutta kyseenalaistettaessa ei tule vähätellä, Ferdinand jyrähti.