F1-tallin kohutulle sponsorille tyly käsky käräjäoikeudessa – nyt uhkana jopa vankeustuomio

© Kuva: Getty Images

Haasin F1-tallin pääsponsori Rich Energy on vaarassa joutua varojensa takavarikoinnin, sakkojen ja jopa vankeustuomion alaiseksi, jos ei luovu logonsa käytöstä.

Hämärien taustojensa vuoksi epäilyä osakseen saanut energiajuomayhtiö joutui vasta uuden kohun keskiöön käytyä ilmi, että firman logo oli mahdollisesti kopioitu toiselta yritykseltä.

Tunnettu polkupyörävalmistaja Whyte Bikes vaati oikeusteitse Rich Energyä luopumaan logostaan, joka muistutti liikaa heidän omaa tuotetunnustaan.

F1-tallin sponsori hävisi oikeuskiistan ja päätti poistaa logot Haasin autoista. Yhtiön olisi viisainta olla uhmaamatta oikeuden tuomiota, ellei halua joutua astetta pahempaan kiipeliin.

Lontoossa sijaitseva Yhdistyneen kuningaskunnan korkein oikeus ja immateriaalioikeuksien tuomioistuin langetti Rich Energylle määräyksen, jonka mukaan se ei saa käyttää logoaan enää missään yhteydessä 18. heinäkuuta alkaen.

Jos kieltoa rikottaisiin, voitaisiin F1-sponsori tuomiota oikeuden vastustamisesta. Tästä voisi seurata ankarimmillaan jopa omaisuuden takavarikointi tai passitus vankilaan.

F1-tallin pääsponsori hävisi oikeuskiistan logonsa kopioimisesta – yhdenmukaisuus ilmeinen, katso kuva