Mercedeksellä mahdollisuus sivuta kaikkien aikojen F1-ennätystä – aiemmilla kerroilla meno tyssännyt tähän vaiheeseen

© Kuva: Getty Images

Kukaan ei voi kyseenalaistaa Mercedeksen herruutta F1-sarjassa tällä hetkellä. Tulevana viikonloppuna Itävallassa tallilla on mahdollisuus jatkaa voitonmarssiaan ja hätyytellä sitä kautta yhtä kovaa ennätystä.

Mercedes on voittanut kymmenen edellistä GP:tä. Näistä kahdeksan on tullut tällä kaudella, Lewis Hamiltonin aloittaessa voittoputken jo viime vuoden lopulla Brasiliassa ja Abu Dhabissa. Voitoista britti on tuonut kahdeksan, tallikaveri Valtteri Bottas kaksi.

Hopeanuolen joukkio on vain yhden voiton päässä kaikkien aikojen ennätyksestä. Se nähtiin 1988, jolloin McLaren hallitsi kautta suvereenisti. Ayrton Senna ja Alain Prost voittivat yhtä vaille kaikki kauden osakilpailut. Tallin kannalta harmittavasti Italian GP:n voitto lipsahti sivu suun Sennan kolaroidessa ylivoimaisessa johtoasemassa kierroksellaohitettavan kanssa kisan päätöshetkillä.

Kymmenen voiton putki on Mercedeksen oma ennätys. Siihen talli on pystynyt kaksi kertaa aiemmin. Lisäksi Ferrari tykitti voitosta voittoon kaudella 2002.