Kanadan GP on tarjonnut vuosien saatossa lukuisia mieleenpainuvia kisakokemuksia. Eräs kokemus vuosien takaa pikkuformuloista nousee kuitenkin joka vuosi SuomiF1-sivuston toimittajan Juuso Taipaleen mieleen F1-kisan avauskierroksella.

Taipale muistelee SuomiF1-sivuston Paalupaikka-podcastissa vuosia sitten tapahtunutta massiivista joukkokolaria radan viidennessä mutkassa. Nopeavauhtinen vasemmalle kääntyvä mutka on erittäin kapea, minkä lisäksi näkyvyys siinä on erittäin huono.

Hurjasta mällistä selvittiin tuolloin onneksi säikähdyksellä, vaikka autoja sinkoili pitkin rataa paikoin pelottavalla tavalla. Se synnytti Taipaleen mieleen kuitenkin vuosittain toistuvan huolen vastaavan kolarin toistumisesta.

Moottoriurheilun Olohuone – liity formulakeskustelijoiden joukkoon

Viime vuonna niin kävikin, kun Brendon Hartley ja Lance Stroll kolaroivat tuossa paikassa. Hetken aikaa tilanne näytti uhkaavalta, mutta onneksi tilanteesta ei kehkeytynyt joukkokolaria.

Taipale käy läpi muistoa ja muita Kanadan GP:n tärppejään podcastissa. Voit kuunnella jakson Spotifystä klikkaamalla tästä. Alla vielä erikseen eroteltuna kohdat jakson eri vaiheisiin.

Vettel lopettaa, Bottas Ferrarille? Analysointia kuumasta perunasta

Q&A -osuus, miten jarrut toimivat? Tulevaisuuden F1-kuljettajat? Miten Ferrari nousi Mersun tasolle? Ja paljon muuta!

Kanadan GP:n ennakointia – toimittajan muisto vuodelta 2006 joka kalvaa edelleen