Honda-pomolta kiitosta F1:n ratkaisulle suuresta moottoriuudistuksesta – ”Olemme muutosvaiheessa”

© Kuva: Getty Images

Hondan moottoriurheilujohtaja Toyoharu Tanabe uskoo F1-sarjan päätyneen oikeaan ratkaisuun siirtäessään voimayksikköuudistuksia vuoteen 2025.

Formuloiden hurjista vuoden 2021 sääntömuutoksista on puhuttu jo toista vuotta. Vaikka sääntöpaketti päätettiinkin siirtää vielä neljä vuotta eteenpäin, herättävät julkisuuteen vuodetut tiedot uudistuksista yhä laajasti kuhinaa.

Uusien sääntöehdotusten joukkoon on kuulunut mitä radikaalimpia ideoita, jotka muuttaisivat merkittävästi kuninkuusluokan kilvanajoa.

Merkittävimpien uudistusten joukkoon kuuluvat kaikkia talleja koskettava kulukatto ja uudet moottorit.

Tuleviin F1-koneisiin povataan muun muassa suurempaa osuutta sähkövetoista voimaa.

Uutta nousua formuloiden huipulle virittelevä Honda on tyytyväinen uusien sääntöjen suuntaan.

Japanilaiset ovat myös erityisen hyvillään siitä, ettei heidän tarvitse laittaa moottoreitaan kokonaan uusiksi vielä aivan hetkeen.

– Ajattelemme nyt olevamme eräänlaisessa muutosvaiheessa. Saimme juuri loppuun keskustelut vuoden 2021 voimayksikkösäännöistä ja päätimme pitää nykyisestä konseptista kiinni vuosiin 2024-2025 saakka, Tanabe kertasi GP Todaylle.

– Uskon samaan kuin Toto (Wolff, Mercedeksen tallipäällikkö). Pidetään nyt kiinni hybridistä ja se mitä voimme tehdä on kehittää nykyistä Formula 1:n voimayksikköä, Honda-pomo päätti.

 

Lähde: GP Today


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.