F1-piireissä ollaan huolissaan Brasilian GP:n uudeksi näyttämöksi kaavaillun Rio de Janeiron väkivaltaisesta maineesta. Kaupungin johto lupailee poliisille merkittävästi lisäresursseja huolien hälventämiseksi.

Brasiliassa on vahvaa tahtoa siirtää formulakisansa São Paulosta maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Rio de Janeiroon. Presidentti Jair Bolsonaro on julistanut asian jo käytännössä varmaksi.

– Emme aio menettää Formula 1:tä. São Paulon sopimus päättyy ensi vuonna ja he ovat päättäneet Formula 1:n tulevan takaisin Rio de Janeiroon, valtiomies linjasi AP:n mukaan.

 

Näyttävistä rannoistaan ja turismistaan tunnettua Rio de Janeiroa on vaivannut aina myös poikkeuksellisen raju rikollisuuden ja väkivaltaisuuden määrä.

Kaupungissa ei ole ajettu formuloita sitten vuoden 1989 eikä sieltä löydy tällä hetkellä edes F1-sarjalle sopivaa rataa.

[readmore from=”brasilian gp”]

Brasilialaisvirkamiehet eivät kuitenkaan aio turvallisuushuolien estää suunnitelmiensa etenemistä.

– Murhaluvut ovat laskeneet siitä lähtien, kun minusta tuli kuvernööri tammikuussa. Odotan meidän palkkaavan myös 10 000 uutta poliisia vuonna 2021. Käytämme samalla lisää rahaa valvontalaitteistoihin, Rio de Janeiron kuvernööri Wilson Witzel vakuutteli AP:lle.

Naapurikaupungin São Paulon johto epäilee kaikesta huolimatta vahvasti Rio de Janeiron kykyä isännöidä F1-kisaa.

– Kuinka voisitte kuvitella sijoituksen, jota ei ole vielä olemassa eikä edes kaavailtu tai suunniteltu saavan kansainvälisesti hyväksytyn kilparadan isännöidäkseen F1-GP:tä jo vuonna 2020, kuvernööri João Doria hämmästeli omassa tiedotustilaisuudessaan.

Lähde: AP