Ensi kaudeksi Formula 1 -kalenteriin tuleva Hanoin kaupunkirata tulee tarjoamaan ratasuunnittelufirma Tilken mukaan runsaasti ohitusmahdollisuuksia.

Radalla on pitkiä ja leveitä suoria, joista pisin on puolentoista kilometrin mittainen. Radalla on pitkiä jarrutusmatkoja sekä tiukkoja neulansilmämutkia. Tilken tavoitteena on ollut luoda katurata, joka luo ohitusmahdollisuuksia.

– Teimme tiivistä yhteistyötä Formula 1:n ja Hanoin kisajärjestäjien kanssa. Heillä oli paljon annettavaa, ja kävimme paljon keskusteluita, että miten pystymme luomaan hyvän radan. Ei vain ajamisen näkökulmasta, vaan myös ohittamisen puolesta, Tilken toimitusjohtaja Carsten Tilke kertoi F1 Racingille.

– Simulaatiovälineiden avulla olemme pystyneet luomaan parhaan mahdollisen radan.

Vietanmin GP:n näyttämö koostuu suurimmaksi osaksi alueen tieverkostosta. Noin kolmasosa radasta kuitenkin rakennetaan vain F1-kisaa varten.

– Meidän simulaatiomme ovat osoittaneet, että rata tarjoaa hyvään kilvanajoa ja runsaasti ohitusmahdollisuuksia. Hyvän kierrosajan tekeminen on vaikeaa ja virheet ovat herkässä, joten toivottavasti kuljettajat pitävät haasteesta.

– Koko rata on täynnä nopeita mutkia ja pitkiä suoria, joten tallien on hankala löytää oikeanlaisia asetuksia.

Lähde: Motorsport