Saksan GP:n kisajärjestäjät ovat huolissaan kilpailun tulevaisuudesta Formula 1 -sarjassa.

Hockenheimin radan toimitusjohtaja Georg Seiler sanoo, että Saksassa on oltava kilpailu Mick Schumacheria varten. Schumacher ajaa tällä hetkellä Formula 2 -sarjaa, joka on merkittävin ponnahduslauta Formula 1:een.

F1:n markkinointioikeudet omistava Liberty Media on aktiivisesti pyrkinyt hakemaan uusia kisoja kalenteriin, vaikka kilpailujen lukumäärää ei olla ainakaan vielä lisäämässä. Ensi kaudeksi uusina kisoina mukaan tulevat Vietnamin GP ja Hollannin GP, mutta kisamäärä pysynee 21 kisassa.

– Ongelma on siinä, että kun menetät sopimuksen Formula 1:n kanssa, sitä on hyvin vaikea saada takaisin, Seiler sanoi Motorsport.comille.

– Jos Mick Schumacher ajaa F1:ssä, silloin F1:n on yksinkertaisesti tultava Saksaan, hän jatkoi korostaen Hockenheimin merkitystä.

Suurin ongelma perinteisten ratojen kohdalla on ollut sarjan taloudellinen haaste, sillä oikeus järjestää kisa maksaa maltaita radoille. Kaikesta huolimatta Hockenheimissa ollaan edelleen luottavaisin mielin, että he pystyvät jatkamaan sopimusta sarjan kanssa.

– Uskomme vakaasti, että meillä on mahdollisuus saada uusi sopimus, mutta emme tule solmimaan sitä, jos häviämme siinä, Seiler muistutti.