Simon Pagenaud ajoi voittoon tämän vuoden Indy500-kilpailussa. Penske-kuljettaja nappasi ykkössijan hienon jännitysnäytelmän päätteeksi.

Ykköspaikalta legendaariseen kilpailuun lähtenyt Pagenaud johti kilpailua pitkään varman oloisesti, mutta käsikirjoitus meni täysin uusiksi joukkokolarin myötä noin 20 kierrosta ennen maalia. Kilpailu keskeytettiin harvinaisesti, kun rataa siivottiin.

Tämän jälkeen kilpailun lopusta muodostui tiukka sprinttikilpailu ruutulipulle. Pagenaud menetti hetkeksi paikkansa kisan vuoden 2016 voittajalle Alexander Rossille, mutta ranskalainen kampesi itsensä kärkeen pari kierrosta ennen maalia pitäen paikkansa. Kolmanneksi kilpailussa ajoi Takuma Sato.

Kilvanajo radalla oli tämän vuoden kilpailussa harvinaisen siistiä, mutta varikolla sattui ja tapahtui senkin edestä. Marcus Ericsson oli yksi varikolla kisansa pilanneista. Toinen ruotsalaiskuski Felix Rosenqvist jäi puolestaan lopun joukkokolariin.

Kilpailun kohokohdat voit katsoa alta tai tästä.