Ferrarin Charles Leclerc avautuu isänsä kuolemasta: ”Sellainen muuttaa ihmistä iäksi”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Ferrarille täksi kaudeksi siirtynyt Charles Leclerc on ehtinyt kokea lyhyen uransa aikana elämän ylä- ja alamäet. Leclerc on menettänyt kilpauransa aikana kummisetänsä ja isänsä, jotka olivat molemmat isoja palasia hänen moottoriurheilu-urallaan.

Leclercin ensimmäinen moottoriurheilukokemus tapahtui 4-vuotiaana, kun hän ei halunnut mennä kouluun oltuaan sairas. Hänen isänsä Hervé vei hänet Leclercin kummisedän, Jules Bianchin, karting-radalle, jossa nuori Charles Leclerc ajoi ensimmäiset kierroksensa karting-autolla.

Bianchi oli Leclercin hyvä ystävä ja tuki nuoren monacolaiskuskin alkavalla uralla. Bianchi menehtyi vuonna 2015 Japanin GP:ssä sattuneen onnettomuuden takia. Bianchi ajoi radalta ulos törmäten Adrian Sutilin autoa siirtämässä olleeseen nosturiin. Ranskalaiskuskia hoidettiin hänen kotikaupungissaan Nizzassa, jossa hän menehtyi oltuaan koomassa yhdeksän kuukauden ajan. Viime vuoden lokakuussa Leclerc ajoi itse ensimmäistä kertaa Suzukassa F1-autolla kunnioittaen Bianchin muistoa.

Voitettuaan kaudella 2016 GP3-sarjan Leclerc siirtyi F2-sarjaan kaudeksi 2017. Tuolla kaudella ennen neljättä kilpailukierrosta Bakussa Leclerc koki jälleen ison menetyksen. Hänen isänsä, Hervé, menehtyi vain neljä päivää ennen Azerbaidzhanin ensimmäistä osakilpailua. Leclerc nappasi Bakun kahdesta kisasta tuolloin voiton ja kakkossijan.

– Minulle on tapahtunut asioita, joiden en olisi koskaan halunnut tapahtuvan. Ne ovat kuitenkin kasvattaneet ja vahvistaneet minua kuljettajana. Isäni ja Julesin menettäminen ovat olleet kaksi äärimmäisen vaikeaa hetkeä elämässäni, mitkä tekivät minusta vahvemman ihmisen ja kuljettajan, Leclerc sanoi The Guardianin haastattelussa.

– Olen henkisesti vahvempi kuin olin. Nämä asiat tulevat mukana ikuisesti. Valitettavasti menetin isäni hyvin aikaisin. Sellainen muuttaa ihmistä iäksi.

Leclerc juhli kaudella 2017 Formula 2 -sarjan voittoa. Hänet nostettiin Sauberille kaudeksi 2018, missä hän vakuutti F1-kansan. Kaudeksi 2019 Ferrari pestasi Leclercin edellisen maailmanmestarinsa Kimi Räikkösen tilalle.

– Minä vaihdan vaihdetta, kun menen autoon. Autossa on hyvä olla tappajan mentaliteetti, koska aggressiivisuutta tarvitaan. Auton ulkopuolella olen normaali ja rauhallinen. Kyse on intohimosta. Kun on intohimoinen jostain, sitä antaa kaikkensa. Muutun aika paljon, kun istun autoon, Leclerc kuvaili vahvuuksiaan.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS