Formula 1 -talli Racing Point tuo elokuun alussa ajettavaan Unkarin GP:hen merkittävän päivityspaketin. Tallin tekninen johtaja Andrew Green kertoi, että he päivitys on kuin kokonaan uusi auto.

Racing Pointin eli entisen Force Indian kehitys on aiempina vuosina ollut rajoittunutta heikon taloudellisen tilanteen takia. Lawrence Strollin ostettua tallin viime syksynä, rahaa on riittänyt kehitystyöhön.

– Tämä on iso päivitys. Muutamme aerodynamiikkafilosofiaamme. Yritämme saada sen mahdollisimman nopeasti valmiiksi. Toivottavasti se on valmis jo ennen Unkaria, tallipäällikkö Otmar Szafnauer sanoi päivityksestä.

Szafnauerin mukaan kehitysfilosofian muuttaminen kesken kauden ei ole riski.

– En pidä sitä riskinä. Muut tekevät jo sitä, mitä me nyt yritämme. Suuntamme on oikea, ja se helpottaa kehittämään autoa loputtomasti.

Greenin mukaan päivitys korjaa ongelmia, joita tallilla oli muun muassa viime viikonloppuna Barcelonassa.

– Se on ollut vaikea rata meille auton tasapainon kannalta. Nyt meillä on kuitenkin uusia osia tulossa. Melkein voisi sanoa, että meille tulee uusi auto ennen kesätaukoa. Toivottavasti saamme korjattua ne ongelmat, joita meillä on ollut tällaisilla (Barcelonan kaltaisilla) radoilla, Green pohjusti.

Racing Point on tällä hetkellä MM-pisteissä viidentenä.

Lähde: Motorsport.com