F1-kuski innoissaan tuoreen Hollannin F1-kisan radan hurjimmasta kohdasta – ”Massiivisen nopea”

© Kuva: Getty Images

Renault’n saksalaiskuskin Nico Hülkenbergin mukaan uuden Hollannin GP:n radaksi valitun Zandvoortin Sheivlak-mutka on jäänyt mieleen erityisen hurjana käännöksenä.

Hollannin GP:n paluu F1-sarjan kisakalenteriin vahvistettiin tiistaina. Kuninkuusluokka palaa kolmen kymmenen vuoden tauon jälkeen Zandvoortiin.

Zandvoortissa ajetaan F1-kilpureilla jo ensi vuonna. Radalle tehtiin kahden vuoden sopimus, johon kuuluu myös optio vuosista 2023 ja 2024.

Klassikkorata tarjoaa kuskeille aivan omanlaisiaan koitoksia. Radalla on todella vähän hyviä ohituksen paikkoja, mutta toisaalta mukana on myös poikkeuksellisen hurjapäisiä osuuksia.

– Siellä oli ehdottomasti hauska ajaa. Sheivlak on mutka, jossa piti aina olla uhkarohkea ja uskalias. Olen varma siitä, että se tulee olemaan massiivisen nopea Formula 1:ssä, Hülkenberg pauhusi Racefansille.

– Rakastin Zandvoortia junioriaikoinani F3:ssä ja Formula BMW:ssä. Sieltä on hyviä muistoja. Siisti rata ja mainio sijainti. Hollantilaiset ovat tietenkin jo aivan mehuissaan ja valmiina hyviin bileisiin, Renault-kuski naureskeli.

Vikkelistä mutkista huolimatta radalla on totisesti valitettavan vähän ohituksien paikkoja.

Hülkenbergin mukaan Zandvoortin rataprofiili maistuu kuskeille, mutta saattaa tylsistyttää yleisöä.

– Jopa F3-sarjassa siellä oli miltei mahdoton ohittaa. Radan muotoilu ei ole valitettavasti paras mahdollinen ohituksien ja kilvanajon kannalta, saksalaispilotti harmitteli.

Lähde: Racefans


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!