Mercedeksen Valtteri Bottas palasi Formula 1:n MM-sarjan kärkipaikalle voitolla Azerbaidzhanin GP:ssä. Lewis Hamilton täydensi Mersun iltapäivän tuomalla autonsa maaliin toisena.

Bottas johti kilpailua lähdöstä saakka. Hamilton onnistui lyömään paremmalla lähdöllä tallikaverilleen painetta ensimmäisissä mutkissa, mutta kolmosmutkaan tultaessa Bottas onnistui sulkemaan hallitsevan maailmanmestarin ulkokurviin.

Kisan viimeisillä kierroksilla Hamilton onnistui lyömään hurjasti painetta Bottakselle, ja britti roikkui pitkään noin sekunnin päässä suomalaisesta. Viimeistä edellisellä kierroksella Hamilton putosi kelkasta viimeisessä mutkassa tulleen ajovirheen takia, ja Bottas sai imuapua kierroksella ohitettavalta Lance Strollilta pääsuoralla samalla kierroksella.

Palkintokorokkeen täydensi kolmantena kisaan startannut Ferrarin Sebastian Vettel. Red Bullin Max Verstappen piti myös sijoituksensa aika-ajosta ollen viides. Aika-ajossa autonsa kolaroinut Charles Leclerc nousi kahdeksannesta ruudusta viidenneksi.

Suomalaisittain ilonaiheita toi myös Kimi Räikkösen loistava nousu MM-pisteille. Räikkönen joutui starttaamaan kisaan varikolta, koska hänen autonsa etusiiven katsottiin olleen vastoin sääntöjä aika-ajoissa. Lopulta suomalainen toi Alfa Romeonsa maaliin kymmenentenä ottaen yhden MM-pisteen.

Mercedes on ottanut nyt kaksoisvoitot kauden jokaisessa neljässä kilpailussa. Hamilton ja Bottas ovat molemmat voittaneet kaksi kisaa. Bottas on kuitenkin tallikaverinsa edellä pisteissä, koska hänellä on kauden avauskisasta vyöllään kisan nopein kierros, josta saa yhden ylimääräisen MM-pisteen.

1. Valtteri Bottas
2. Lewis Hamilton +1,524
3. Sebastian Vettel +11,739
4. Max Verstappen +17,493
5. Charles Leclerc +1.09,107
6. Sergio Perez +1.16,416
7. Carlos Sainz +1.23,826
8. Lando Norris +1.40,268
9. Lance Stroll +1.43,816
10. Kimi Räikkönen + 1 kierros