Tyly tuomio! F1-tallin konkaripomolta täystyrmäys naiskuskeille Formula 1:ssä – esitti liudan perusteluja

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallin johtoportaan veteraani Helmut Marko paljasti epäilevänsä naisten luonteen lujuuden riittävän F1-sarjan tasolla.

Naisten moottoriurheilu on selvässä nosteessa. F3-autoilla kisattava W Series -sarja on saanut suurta mediahuomiota. Sarjassa on mukana myös suomalaiskuski Emma Kimiläinen.

Alfa Romeon testikuski Tatiana Calderon nousi myös vasta F2-sarjaan. Kolumbialainen on testannut jo F1-autoakin vakuuttaen tallijohtoa ajo-otteillaan.

Sekä Kimiläinen että Calderon ovat ilmoittaneet tavoitteekseen kiivetä mahdollisimman korkealle tasolle kilpa-autoilun alalla.

Formula 1:ssä ei ole silti nähty naispuolista kilpakuskia neljään kymmeneen vuoteen. Viime vuosien kehitys tasa-arvossa moottoriurheilun saralla saattaa kuitenkin tuoda asiaan aikojen myötä muutoksen.

Kaikki eivät ole kuitenkaan kehityksen suunnasta järin innoissaan. Eräät ”vanhan liiton” edustajat, kuten Red Bullin neuvonantaja Marko eivät luota naisten fyysisiin valmiuksiin kisata miehiä vastaan.

– En tiedä, sopiiko F1-sarjan kilpailun brutaalinen naisten luonnolle, formulaveteraani täräytti sport.de-julkaisulle.

– Red Bull Ringin Gösser-mutkassa ajetaan 4 G:n rasituksella. Nämä ovat fyysisiä vaatimuksia, jotka ovat liian vaikeita ja raskaita naisille, Marko perusteli.

– Siellä (F1-autossa) on nyt tehostetut jarrut, mutta se vaatii silti paljon. Olet sullottuna ohjaamoon 40-50 asteen lämmössä. Olemme nähneet huippukuskien miltei romahtavan Singaporen kuumuudessa. Rasitus on naiselle liian suuri, Red Bull -johtaja väitti.

Lähde: sport.de


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.