Red Bullin tallin johtoportaan veteraani Helmut Marko paljasti epäilevänsä naisten luonteen lujuuden riittävän F1-sarjan tasolla.

Naisten moottoriurheilu on selvässä nosteessa. F3-autoilla kisattava W Series -sarja on saanut suurta mediahuomiota. Sarjassa on mukana myös suomalaiskuski Emma Kimiläinen.

Alfa Romeon testikuski Tatiana Calderon nousi myös vasta F2-sarjaan. Kolumbialainen on testannut jo F1-autoakin vakuuttaen tallijohtoa ajo-otteillaan.

Sekä Kimiläinen että Calderon ovat ilmoittaneet tavoitteekseen kiivetä mahdollisimman korkealle tasolle kilpa-autoilun alalla.

Formula 1:ssä ei ole silti nähty naispuolista kilpakuskia neljään kymmeneen vuoteen. Viime vuosien kehitys tasa-arvossa moottoriurheilun saralla saattaa kuitenkin tuoda asiaan aikojen myötä muutoksen.

[readmore from=”tasa-arvo”]

Kaikki eivät ole kuitenkaan kehityksen suunnasta järin innoissaan. Eräät ”vanhan liiton” edustajat, kuten Red Bullin neuvonantaja Marko eivät luota naisten fyysisiin valmiuksiin kisata miehiä vastaan.

– En tiedä, sopiiko F1-sarjan kilpailun brutaalinen naisten luonnolle, formulaveteraani täräytti sport.de-julkaisulle.

– Red Bull Ringin Gösser-mutkassa ajetaan 4 G:n rasituksella. Nämä ovat fyysisiä vaatimuksia, jotka ovat liian vaikeita ja raskaita naisille, Marko perusteli.

– Siellä (F1-autossa) on nyt tehostetut jarrut, mutta se vaatii silti paljon. Olet sullottuna ohjaamoon 40-50 asteen lämmössä. Olemme nähneet huippukuskien miltei romahtavan Singaporen kuumuudessa. Rasitus on naiselle liian suuri, Red Bull -johtaja väitti.

Lähde: sport.de