Ferrarin entinen presidentti Luca di Montezemolo näkee Fernando Alonson kyvyttömyyden ajaa tallilleen yhtenä suurimmista syistä, miksi espanjalainen ei pystynyt voittamaan mestaruutta Ferrarilla.

[readmore from=”alonso fernando”]

Alonso oli jo Ferrarille saapuessaan kaksinkertainen maailmanmestari. Hän ei kuitenkaan pystynyt voittamaan mestaruutta tallissa, kuten Michael Schumacher, Niki Lauda tai Kimi Räikkönen, jonka hän korvasi.

– Hän oli Alonso eikä Alonso-Ferrari. Kun hän voittaa, hän on tyytyväinen. Kun hän ei voita, se on tallin vika, ja hän on tyytymätön, di Montezemolo sanoi Alonson hankalasta asenteesta F1:n Beyond The Grid -podcastissa.

– Hän ei ollut yhtä läheinen tallin kanssa kuin Michael tai Niki. Tämä koski etenkin vaikeita hetkiä. Tallin kanssa on helppo olla yhtä hyvinä hetkinä.

Di Montezemolo myöntää kuitenkin Alonson olleen aivan huippulahjakkuus kuljettajana.

– Suoritustason puolesta Fernando oli todella hyvä. Mielestäni hän oli Hamiltonin ja Vettelin tasolla sekä hyvin lähellä Michaelia. Alonso oli fantastinen kuski. Hän ei hävinnyt mestaruuksia (Ferrarilla) ajovirheidensä takia.