Mercedeksen F1-tallin päällikön Toto Wolffin mukaan uuden W10-auton rakennustöissä oli niin tiukka aikataulu, ettei viralliselle julkistustapahtumalle jäänyt aikaa ennen Barcelonan talvitestejä.

Vaikka suurin osa talleista julkistikin oman autonsa erillisessä promootiotapahtumassa, näki Mercedeksen tuliterä kilpuri päivänvalon vasta Kataloniassa.

Ratkaisun taustalla ei ollut tallijohdon mukaan mikään taktinen veto, jolla olisi pyritty pimittämään auton teknisiä yksityiskohtia.

Syy oli koruttoman yksinkertainen – Brackleyn tehtaalla oli niin kiire saada auto valmiiksi Barcelonan testiviikkoon mennessä, ettei promootiotilaisuuksia ehditty edes miettiä.

– Pidämme kaikki enemmän Spice Girl -tason suurista tapahtumista auton julkistamisen osalta. Keskityimme kuitenkin tarkkailemaan asioita ja seuraamaan automme kehitystä, Wolff letkautti Racefansin haastattelussa.

[readmore from=”mercedes”]

– Meillä oli suuri julkistustapahtuma viime vuonna Silverstonessa. Se oli mahtavaa, mutta tänä vuonna päätimme hoitaa asian digitaalisesti ja katsoa, mikä sen vaikutus on. Kokeilemme aina tulevaisuuden konsepteja, tallijohtaja avasi.

– Aikataulumme oli aika tiukka sen osalta, että auto saataisiin oikeaan kuntoon ja valmiiksi. Radalla on luvassa entistä kovempaa haastetta. Marginaalit ovat pienempiä, Wolff perusteli.

Lähde: Racefans