Red Bullin F1-tallin johtoportaan konkari Helmut Marko uskoo tallinsa olevan vahvasti Mercedestä edellä suorituskyvyn suhteen.

Barcelonan ensimmäisen testiviikon marssijärjestys oli varsin selvä – Ferrari oli nopein, Mercedes toiseksi vikkelin ja Red Bull tuli kolmantena kärkitallien perässä.

– Ferrari on asettanut tällä hetkellä rajan, erittäin selvästi. Auto on vakuuttava. Vaikea sanoa, kuinka paljon he ovat meitä edellä, Marko arvioi Auto Bildille.

Red Bull joutui ajamaan vielä viime viikolla keskeneräisellä autolla. Tuoreen RB15-kilpurin peräpäähän piti asentaa Montrealin GP:hen suunniteltu takasiipi, sillä uusi siipi ei ehtinyt ajoissa valmiiksi.

Nyt Red Bullin leirissä uskotaan voimasuhteiden kääntyneen. Talli toi Katalonian toiselle testiviikolle merkittävän päivityksen, jonka myötä erityisesti aerodynaamisen suorituskyvyn ja jousituksen pitäisi olla kehittynyt selvästi.

Vaikka testien kierrosajoista ei kannatakaan mitään johtopäätöksiä tehdä, luotetaan energiajuomayhtiön riveissä kehitykseensä.

– Voimme sanoa, että olemme selvästi edellä Mercedestä, Marko julisti.

Lähde: Auto Bild