Mercedes saa uuden toimitusjohtajan ruotsalaisen Ola Källeniuksen ottaessa autoyhtiön liiketoiminnan vastuulleen. Pitkäaikainen pääjohtaja Dieter Zetsche siirtyy Daimlerin hallituksen tehtäviin.

Autourheilun kuninkuusluokan hallitsevan maailmanmestaritallin taustoilla tapahtuu.

Pitkään konsernia palvellut Zetsche siirtyy toimitusjohtajan virasta kohti ylemmän tason tehtäviä ja Mercedeksen toiminnan ottaa vetovastuulleen 49-vuotias Källenius.

Ruotsalainen on toiminut aiemmin Daimlerin johtoportaassa. Miehellä on myös vahva tausta moottoriurheilun parista.

Källenius työskenteli johtavana päällikkönä Mercedeksen F1-tehtaalla Brixworthissa vuonna 2005. Sitä aiemmin ruotsalaisliikemies toimi McLarenin operatiivisenä johtajana.

Uusi johtaja on tuttu myös sekä Mercedeksen tallipomolle Toto Wolffille että tähtipilotti Lewis Hamiltonille. Miehet ottavat intohimoisena F1-fanina tunnetun Källeniuksen ilomielin vastaan.

– Hallituksen jäsenet voivat olla usein superkorporaattisia ja ei niin intohimoisia, mutta nämä kaverit ovat todella intohimoisia. Se on todella upeaa, Hamilton hehkutti Autosportille.

– He lähettävät minulle tekstiviestejä joka kisan jälkeen ja usein ennenkin kisoja. Heitä näkee myös paikan päällä kisoissa. Tiedän heidän tekstaavan koko ajan myös Totolle. He seuraavat kautta suurella jännityksellä penkkiensä reunoilta, brittitähti kertoi.

Lähde: Autosport