Eilen julki tullut uutinen Wihurin ja Valtteri Bottaksen yhteistyön päättymisestä karkasi paikoin kovinkin vauhdikkaalle laukalle. Nyt jäitä hattuun ja järki käteen, niin mediassa kuin yleisössä.

IS: Kova kolaus Valtteri Bottakselle – menettää suurimman F1-tukijansa

Aarnio-Wihuri koki, ettei Bottakseen kohdennettu rahallinen panostus tuottanut enää järkevää taloudellista suurta hyötyä.

Wihuri ja sen pääomistaja Antti Aarnio-Wihuri ovat suomalaiselle moottoriurheilulle korvaamattomia voimavaroja. Aarnio-Wihuri ansaitsee vilpittömät kehut ja syvimmät kunnioitukset halustaan auttaa suomalaisia moottoriurheilijoita kohti kansainvälistä kärkeä.

Tässä tehtävässä onnistuttiin Bottaksenkin osalta. Yhteistyö kesti yli kymmenen vuotta, ja sinä aikana Bottas raivasi tiensä alemmista formulaluokista kuninkuusluokan kärkitalliin. Parempaan ei oltaisi voitu saavuttaa.

Otsikoissa on voivoteltu yhteistyön päättymisellä ja tartuttu Wihurin kommenttiin yhteistyön päättämisen syystä. Se ei ollut viime kauden menestys, vaan näkyvyys. Tai tarkemmin sen puute.

Aarnio-Wihuri koki, ettei Bottakseen kohdennettu rahallinen panostus tuottanut enää järkevää taloudellista suurta hyötyä. Tähän viime kauden otteet eivät vaikuttaneet.

LIITY MOOTTORIURHEILUN OLOHUONEESEEN

Huipputallina Mercedes on niin monen rahakkaan yhteistyökumppanin ympäröimä, ettei Bottaksenkaan aika riitä enää kaikille tasapuolisesti. Vaikka Wihuri on varmasti panostanut Bottakseen viime vuonnakin ainakin suomalaissilmin merkittävästi, ovat tallin sponsorit huomattavasti suuremmilla summilla liikkeellä.

Hätäisimmät (tai trollit) ovat jo nähneet Wihurin vetäytymisen Bottaksen taustalta kielivän miehen uran laskusuhdanteesta.

Hätäisimmät (tai trollit) ovat jo nähneet Wihurin vetäytymisen Bottaksen taustalta kielivän miehen uran laskusuhdanteesta. Ei todellakaan, nuorisotermein ”hei haloo!”.

Wihuri on tehnyt kunnioitettavan tehtävänsä nostaessaan Bottaksen ensiksi formula ykkösiin ja sitten auttaen hänet Mercedekselle, mutta aika aikaansa kutakin. Bottaksen jatko formula ykkösissä ei ole enää kiinni Wihurin rahoissa, vaan miehen ajo-otteissa. Ja niihin kannattaa luottaa.

Media olisi voinut tarttua Aarnio-Wihurin kommentteihin siitä, että hän jatkaa mielellään nuorten kuljettajien tukemista jatkossakin. Suomalaisen F1-perimän kannalta onkin parempi, että Aarnio-Wihurin kaltaiset moottoriurheilua rakastavat rikkaat henkilöt tukevat useampaa tulevaisuuden tähteä kuin yhtä jo perille asti päässyttä sankaria.

Arvostukseni Aarnio-Wihuria kohtaan ei voisi olla korkeampi.

Lue lisää Juuso Taipaleen näkökulmia täältä