McLaren vetäytyy itse perustamastaan nuorten brittikuljettajien ajopalkinnosta. McLaren Autosport BRDC Award -nimellä tunnettu 30 vuotta vanha palkinto on antanut näytönpaikan lukuisalle tulevaisuuden F1-kuskille.

Palkinnon ideoijat ovat McLarenin tuolloinen tallipäällikkö Ron Dennis ja Autosportin päätoimittaja Peter Foubister. Palkinnon ideana on antaa lahjakkaalle nuorelle brittikuljettajalle mahdollisuus testata brittitallin F1-autoa. Voittaja valikoituu tiukan seulonnan ja monivaiheisten testien jälkeen, jossa koetellaan nuorten henkisiä ja fyysisiä ominaisuuksia sekä ajotaitoa lukuisin erilaisin haastein.

Ensimmäisen palkinnon voitti aikoinaan David Coulthard, josta kasvoi myöhemmin pitkän ja komean uran tehnyt F1-kuljettaja. Lisäksi palkinnon ovat voittaneet vuosien saatossa muun muassa Dario Franchitti, Jenson Button, Paul di Resta, George Russell ja Lando Norris.

– McLarenin rooli seuraavan nuoren brittikuljettajan löytämisessä on ollut massiivinen. Ilman tallia palkinnno merkitys ei olisi niin suuri kuin se nyt on, kilpailun tuomariston johtaja ja entinen F1-kuski Derek Warwick kertoo Autosportille.

Autosportin rinnalla esiintyvä uusi yhteistyökumppani tullaan ilmoittamaan myöhemmin.