Kimi Räikkösen manageri Steve Robertson on paljastanut F1-sarjalle uuden puolen Jäämiehen reaktiosta Ferrari-uran lopun varmistuttua.

Kaudeseta 2014 italialaistallissa ajaneen suomalaisen ympärillä käytiin kovaa kesksutelua läpi kesän. Spekulaatioissa vuorottelivat Räikkösen jatko ja lupaavan nuoren Charles Leclercin nosto talliin kauden 2007 maailmanmestarin tilalle. Lopulta talli päätyi monacolaisen, ja asiasta ilmoitettiin suurelle yleisölle reilua viikkoa Italian GP:n jälkeen.

Räikkönen sai itse tietää kohtalostaan Monzassa. Roberton paljasti F1-sarjan haastattelussa Räikkösen olleen uutisesta hieman nyreä.

– Hän oli hieman allapäin ja negatiivinen Monzassa saatuaan kuultua Ferrarin päätöksestä. Hän toipui kuitenkin siitä nopeasti, sillä hän koki omaavansa vielä paljon annettavaa, Robertson kertoo.

Monzassa Räikkönen ajoi paalupaikalle ja taisteli kilpailussa voitosta, joten Ferrarin päätöksen sulattaminen onnistui ilmeisen hyvin.

Robertson paljastaa Räikkösen ottaneen myös nopeasti hommat omiin käsiinsä F1-uransa jatkon suhteen.

– Hän teki välittömästi peliliikkeitä ja aloitti neuvottelut Sauberin kanssa. Kaikki osapuolet näkivät, että sopimuksessa on järkeä.

Räikkönen ja Sauber solmivat kaksivuotisen jatkosopimuksen lyhyiden neuvotteluiden jälkeen.