Red Bullin F1-tallin neuvonantaja Helmut Marko vakuuttaa, ettei Toro Rossolta McLarenin riveihin loikannutta James Keyta aiota korvata ollenkaan energiajuomayhtiön sisartallissa.

Keyn irtisanoutuminen herätti viime vuonna pienimuotoisen kohun. F1-konkari puhui itse julkisuudessa siirrostaan McLarenille ennen kuin tallit olivat päässeet yhteisymmärrykseen asiasta.

Tilanteesta liikkui pitkään paljon epäselvää tietoa, kunnes Keyn lähtö Red Bull -organisaatiosta sai lopulta varmistuksensa. Vielä ei ole myöskään tiedossa, milloin britti-insinööri aloittaa uudet tehtävänsä McLarenilla.

Markon mukaan Keyta ei ole tarkoitus korvata uudella teknisellä johtaja Toro Rossolla. Jatkossa italialaistalli saa käytännössä kaiken tekniikan emotalliltaan.

– Meillä ei voi olla miltei samanlaista teknista tiimiä Faenzassa kuin Milton Keynesissä henkilöstön lukumäärän osalta, Marko sanoi Autosportille.

– Kyseistä tehtävää ei täytä kenelläkään muulla. Tekniselle johtajalle ei ole enää siltä osin tarvetta, että auton konsepti tulee suoraan Red Bullilta. He saivat kolme rekkalastillista osia meiltä, tallipomo jatkoi.

Tallipomon mukaan Toro Rosson ja Red Bullin tiiviimpi yhteistyö oli itse asiassa suunta, johon hän oli itse halunnut siirtyä jo aikoja sitten.

– Suunnitelmat olivat jo valmiina. Niitä ei voitu vain tehdä täysin tähän mennessä, sillä James Key ei ollut järin innoissaan niistä. Nyt toivomamme ratkaisu on vihdoin täällä ja se oli helpompaa saada ilman James Keyta, Red Bull -jehu latasi.

Lähde: Autosport