SuomiF1-sivuston joulukalenterin toisesta luukusta paljastuu silmäkarkkia. Esittelyssä on liuta kauniita formula-autoja vuosin saatosta.

Kauneus on katsojan silmissä, mutta näistä menopeleistä jokainen on varmasti samaa mieltä: kauniitahan ne ovat.

Uusi luukku julkaistaan joka aamu, joten päivä lähtee kalenterin myötä mukavasti käyntiin.

Ferrari 641 (1990)

 

Kaunis muotoilu on poikinut autolle paikan New Yorkin modenin taiteen museossa. Tällaista taidetta kelpaakin pällistellä.

Ferrari F399 (1999)

 

Työkalu, jolla Mika Salo pääsi esittelemään taitojaan kaudella 1999.

Erikoismaininta sinisen kypärän piristävästä erottumisesta huutavanpunaisen Ferrarin ohjaamossa.

Jordan 191 (1991)

Irlantilaistallin ensimmäistä F1-autoa pidetään yhtenä sarjan historian kauneimmista. Piristävä väritys ja sulavat muodot hivelevät katsojan silmiä.

Jordan EJ11 (2001)

Myöhempinä vuosina Jordan opittiin tuntemaan keltaisista autoista ja siisteistä nokkamaalauksista. Kaudella 2001 keulaa koristi hurja hai.

McLaren MP4-20 (2005)

Tällä autolla Kimi Räikkönen ja Juan Pablo Montoya suorastaan lensivät. Auto suorastaan huokuu aggressiivisuutta, joten sen nopeus ei ollut ihme. Mercedeksen V10-moottorin mylvintä kruunasi tämän kokonaisuuden.

McLaren MP4-23 (2008)

Kauden 2008 autot olivat viimeiset urarenkailla varustetut F1-kilpurit. Myös kyseisen kauden jälkeen autojen aerodynamiikkaan puututtiin rajusti. Mutta ennen sitä saimme ihailla muun muassa tällaisesta sujuvalinjaisesta kaunokaisesta.

Lotus 72E (1973-1975)

Takavuosien mahtitalli Lotus loi liudan komeita F1-autoja John Player Specialin väreihin maalatut autot olivat vuosia sarjan kauneimpia ja nopeimpia. Tässä ruotsalaislegenda Ronnie Peterson antaa kyytiä mahtavalla takasiivellä varustetulle 72E-mallinumeroa kantavalle kilpurille.

Kaikkiaan 72-tyyppiin ja sen eri kehitysversioihin luotettiin hurjat kuusi kautta.

Arrows A23 (2002)

Arrows on tuttu talli vanhemmille F1-seuraajille. Viimeisinä elinvuosinaan talli loihti yleisölle lukuisia oransseja kaunokaisia, joista viimeiseksi jäänyt kauden 2002 auto mainitsee maininnan tällä listalla. Oranssit vanteet ovat erinomainen yksityiskohta.

Prost AP03 (2000)

Nolla MM-pistettä koko kaudella ei ollut kovin mairitteleva tulos lajilegenda Alain Prostin johtamalta kilpatallilta. Mutta jos jotain hyvää kausi 2000 tarjosi, niin uskomattoman kauniin auton. Kiiltävän tummansininen Prost käänsi katseita radalla,ellei moottoririkko tai muu ongelma ollut jo päättänyt matkantekoa.