Legendaarinen suunnittelija Gordon Murray on saanut komean kunnianosoituksen. 72-vuotias britti lyötiin ritariksi kotimaassaan Britanniassa.

Murray on yksi formula ykkösten historian menestyneimmistä suunnittelijoista. Hänen käsialaansa olivat lukuisat voittoautot Brabhamilla ja McLarenilla 1970- ja 1980-luvulla.

Kaksi autoa nousee kaikista selviten esille Murrayn CV:stä. Brabhamin BT46B-auto on tullut tunnetuksi legendaarisena ”imuriautona”. Sillä kisattiin vain kerran, mutta Niki Lauda ajoi kyseisen Ruotsin GP:n ylivoimaiseksi voittajaksi.

Lue lisää imuriautosta täältä.

Toinen auto on F1-historian menestyksekkäin. Ayrton Senna ja Alain Prost voittivat yhtä vaille kaikki kauden 1988 osakilpailut McLarenin MP4/4-autolla. Tuosta yhdestäkin kisasta olisi tullut voitto, ellei Senna olisi kolaroinut kierroksellaohitettavan kanssa kaksi kierrosta ennen maalia.

Murray suunnitteli McLarenille myös sen ensimmäisen urheiluauton, jonka F1 GTR -versio voitti Le Mansin 24 tunnin kilpailun vuonna 1995. Autokuntaan kuului JJ Lehto.