Huolestuttavaia uutisia rallimaailmasta – MM-sarjan mestaritallin ensi kausi vaarassa

© Kuva: Getty Images

Sebastien Ogierin kahteen edelliseen rallin maailmanmestaruuteen ajattanut M-Sport on tällä hetkellä epävarma tulevaisuutensa puolesta. Autosportin tietojen mukaan Fordeja sarjassa ajattavan tallin ensi kauden paletti on tällä hetkellä huolestuttavalla tasalla.

M-Sportia johtava Malcom Wilson myöntää lehdelle Ogierin menettämisen Citorenille olleen tallille raskas takaisku. Sen myötä talli menettää paitsi kovan kuljettajan, myös sponsorirahaa ja houkutuslinnun uusille yhteistyökumppaneille. Ensi kautta ajatellen moni liikkuva palanen on edelleen täysin avoin, kun MM-kausi pyörähtää käyntiin jo kuukauden kuluttua.

Wilsonin kommentit Autosportille kertovat edessä olevan kuitenkin selkeä toiminnan supistaminen. Huolestuttavaa on myös ”jos”-sanan käyttö.

– Tarkoituksemme on pysyä edelleen huipputasolla. Jos ajamme ensi kaudella, tulemme ajattamaan kahta autoa kolmen sijasta, Wilson kertoo.

Suomalaisittain M-Sport on mielenkiintoinen Teemu Sunisen kannalta. Suomalainen ajoi päättyneellä kaudella Ogierin rinnalla, napaten yhden palkintopallisijoituksen. Suninen on tallin kuljettaja myös Montessa.

Toiseen autoon on huhuttu Elfyn Evansia tai Craig Breeniä.