Amerikkalainen autourheilulegenda Rick Mears uskoo uusien, vaikeampien IndyCar-autojen sopivan hyvin Fernando Alonsolle.

Alonso kisaa ensi vuoden toukokuussa Indy500-kilpailussa, toista kertaa urallaan. Edellinen yritys sujui hyvin, sillä Alonso pysyi vauhdissa mukana, johtaen jopa välillä kilpailua. Mittelö päättyi kuitenkin keskeytykseen moottoririkon myötä.

Täksi kaudeksi IndyCar-autot kokivat runkouudistuksen, joka muutti autojen ajo-ominaisuuksia. Neljä kertaa Indyn voittanut Mears uskoo uusien, hankalampien autojen itse asiassa suosivan kaksinkertaista formulamestaria.

– Uusi auto sopii hänelle paremmin. Mitä olen kuullut muilta kuskeilta, uusi auto antaa kuljettajalle paremman tuntuman ja palautteen, minkä pitäisi itse asiassa auttaa kokematonta kuljettajaa. Sen ajamisessa on toki omat haasteensa, mutta Alonso on laatuluokan kuljettaja, ja hän tietää kyllä miten autoa pitää ajaa nopeasti, Mears toteaa Autosportille.