Motorsport.com-sivusto kertoo entisen kilpakuljettajan Mario Haberfeldin erikoisesta alanvaihdoksesta. Tätä nykyä brasilialainen työskentelee pelastaakseen villieläimiä sukupuutolta.

F3000- sekä CART-sarjoissa kohtalaisesti menestystä vuosituhannen taitteessa hankkinut ja jopa F1-testejä McLarenille ja Stewartille ajanut Haberfeld ripusti ajohanskat naulaan todettuaan kilpakuljettajan ammatin olevan hänne ulottumattomissaan. Mielenkiintonsa hän kohdisti luonnonsuojeluun.

Haberfeld perusti Oncafari Project -nimisen hankkeen, joka tarkoituksena on suojella miehen kotimaassa Brasiliassa uhanalaiseksi joutuneita jaguaareja. Projekti paitsi huolehtii kissapedoista, myös kouluttaa ja opastaa sekä paikallisia että turisteja ymmärtämään enemmän eläinlajista ja sen merkityksestä ekosysteemille.

Haberfeldin projektin ansiosta Brasiliaan on syntynyt uudenlainen ekoturismin muoto, jonka ansiosta jaguaarien olemassaolosta hyötyvät taloudellisesti myös sellaiset tahot, jotka halusivat ennen metsästää sitä.

Haberfeldin onnistunut projekti on poikinut myös kansainvälistä huomiota. BBC:n kuuluisa luontodokumentaristi David Attenborough kuvasi tapauksesta ohjelman, jossa Haberfeld pääsi esiintymään.