F1-kilpailun näkeminen Lontoon kaduilla on askeleen lähempänä toteutumista. Suurkaupungin pormestari on antanut alustavan lupauksen kaupungin puolelta.

Formulat omistava Liberty Media haluaa viedä tuotettaan uusille, väestörikkaille alueille. Lontoossa kisaaminen on ollut F1-sarjan toivelistalla jo Bernie Ecclestonen aikakaudesta lähtien, mutta logistisista syistä kilvanajo metropolissa on ollut toistaiseksi poissuljettu asia.

F1 on esiintynyt Lontoon kaduilla kuitenkin näytösluonteisesti, viimeksi viime kaudella. Tapahtuma oli yleisömenestys, ja se antoi Libertylle lisäpuhtia hankkeen viemisestä eteenpäin.

Britannian GP:tä vuosikymmeniä isännöinyt Silverstone käytti hyväkseen pykälän, joka katkaisee sen voimassaolevan sopimuksen F1-sarjan kanssa tulevan kauden päätteeksi. Mikäli uutta sopimusta ei saada aikaiseksi, jää Silverstone pois kisakalenterista.

Liberty ei halua kuitenkaan menettää kilpailu yhdellä tärkeimmistä markkina-alueistaan. Parhaimmassa tapauksessa maassa oltaisiin valmiita järjestämään jopa kaksi osakilpailua.

Autosport kertoo Lontoon pormestarin Sadiq Khanin olevan avoin ajatukselle.

– Lontoo on aina valmis järjestämään maailman suurimpia urheilukilpailuja. Olkoot kyse sitten jalkapallosta, amerikkalaisesta jalkapallosta, kriketistä tai baseballista. Pormestarin mielestä F1-kisankaan järjestämiselle ei pitäisi olla minkäänlaisia esteitä tulevaisuudessa. Hän onkin pyytänyt sarjaa etsimään ja esittämään erilaisia ratkaisuja asiaan, pormestarin toimistosta raportoidaan brittilehden mukaan.

Lontoon kaduilla on ajettu sähköformuloita, mutta F1 olisi logistisesti monta luokkaa suurempi haaste.