F1-sarja selvittää erilaisia vaihtoehtoja rangaista sääntörikkomuksia tehneitä kuljettajia ja talleja. Päätöksenteossa on tarkoitus ottaa huomioon myös fanien mielipiteet.

Kuljettajat saavat nykysääntöjen puitteissa usein lähtöruuturangaistuksia erilaisista rikkomuksista. Tulevaisuuden lajisäännöissä tästä haluttaisiin luopua, ja tilalle halutaan kartoittaa erilaisia vaihtoehtoja.

F1-sarjan oman F1 Fan Voicen kautta faneille esitetään joukko kysymyksiä, joiden vastausten perusteella lajipäättäjät voivat tehdä muutoksia tulevaisuutta silmällä pitäen.

Autosport kertoo vaihtoehtoja esitetyn useita, mutta niitä yhdistää kaikkia muutama yhtäläisyys. Niiden tulee olla helppoja ymmärtää, niistä ei saa koitua pitkäaikaista tai taloudellista haittaa, eikä rangaistuksen tule kannustaa jättämään aika-ajoihin osallistumista väliin.

Erilaisia rangaistusehdotuksia ovat muun muassa harjoitusajan rajaaminen, DRS:n käyttökielto aika-ajoissa, lisäpaino tai kilpailussa suoritettava varikon läpiajo- tai aikarangaistus. Myös MM-pisterangaistus on ehdotettu rangaistusmuoto.

Mahdolliset muutokset eivät astu voimaan vielä tulevaksi kaudeksi.