Yle: Voitto pelasti Jari-Matti Latvalan huiman putken: ”En halunnut olla nolla”

© Kuva: Getty Images

Jari-Matti Latvalan voitto Australian MM-rallissa takasi Tommi Mäkisen Toyota-tallille rallin MM-sarjan merkkimestaruuden. Vaikka henkilökohtaisesti Latvalalla ei ollut panosta MM-pisteiden suhteen, voitto maistui silti hyvältä.

Tästä kaudesta oli tulossa Latvalan uran ensimmäinen, kun hän ei olisi pystynyt voittamaan kilpailuakaan. Viimeinen kisa kuitenkin piti tuonkin tilaston yllä.

– Sanoin ennen rallia, että tämä vuosi on ensimmäinen kerta, kun en voita osakilpailua. Yritin ajatella, että merkkimestaruus korvaisi sen, Latvala kertoi Yle Urheilulle.

– Kun aloitin erikoiskokeen, tiesin, että voin olla sankari tai nolla – enkä halunnut olla nolla. Viime vuonna keskeytin aivan lopussa jousitusrikkoon. Sillä ei ollut silloin vaikutusta mestaruustaisteluun, mutta nyt tiesin, että merkkimestaruutta meillä ei ole varaa menettää. En halunnut viettää murheellista joulua, Latvala jatkoi.