F1-sarja on julkaissut onboard-kuvamateriaalia Esteban Oconin kyydistä usean kierroksen ajalta ennen osumaa Max Verstappeniin. Tapahtumaketjussa on paljon huomionarvoisia asioita.

Oconin palatessa tuoreine renkaineen takaisin varikolle hän hiljentää ja päästää kisaa johtaneen Verstappenin edelleen neljännen mutkan jarrutukseen. Jälkikäteen on helppo jossitella, että mikäli Ocon olisi palannut radalle hidastelematta, olisi hän ehtinyt Red Bullin edelle, eikä koko yhteenottoa olisi edes tapahtunut.

Rengasedun turvin Force Indian vauhti oli huomattavasti Verstappenia vauhdikkaampaa. Huomionarvoinen seikka ovat Oconille heilutettavat liput Lewis Hamiltonista, mutta ranskalainen ei välitä näistä, ja useiden mutkien jälkeen lippuja ei enää heiluteta.

Samalla talli antoi ranskalaiselle luvan yrittää ohitusta Verstappenista. Tämä peliliike tapahtui lopulta radan ensimmäisessä mutkassa, jossa Ocon nousi hetkeksi Verstappenin edelle jarrutuksessa.

Vasemmalle kääntyvässä mutkassa kisan kärkimies nousee autoineen kuitenkin edelle, mutta Ocon ei suostu luovuttamaan paikkaansa, vaan jää tiukkaan väliin, osuen ajolinjalla kakkosmutkaan taittavaan Verstappeniin.

Verstappenilla oli kisan kärkiautona oikeus valita ajolinjansa eikä hänen tarvinnut välittää kierroksellajääneestä, mutta jääräpäisyys kostautui. Jos hollantilainen olisi joustanut ja antanut Oconin mennä edelleen, ei osumaa olisi tapahtunut ja mies olisi mitä todennäköisimmin juhlinut Brasilian GP:n voittoa.

Katso video F1-sarjan sivuilta täältä.