Dan Ticktumin eilinen voitto Macaon GP:ssä on avaamassa hänelle mahdollisuuden päästä sittenkin mukaan formula ykkösiin. Tämä unelman toteuttaminen jo ensi kaudeksi vaatii kuitenkin melkoista kikkailua ja ahkerointia.

Red Bullin juniorikuljettaja Ticktumilla on tämän kauden menestyksen jälkeen tilillään 35 superlisenssipistettä: Euroopan F3- sarjan kakkostilan lisäksi pisteitä tulee myös Macaon GP:n voitosta.

Ajo-oikeus F1-autolla ajamiseen toteutuu kuitenkin vasta 40 pisteen kohdalla. Superlisenssipisteitä kertyy kolmen edelliskauden suoritusten perusteella, joten Ticktumin itselleen hankkima ajokielto kaudeksi 2016 on kostautumassa.

Ticktumilla on kuitenkin toivoa ensi kautta ajatellen. Hän voi hankkia F1-autolla ajamiseen tarvittavat pisteet talvitauon aikana Uudessa-Seelannissa ajettavassa Toyota Racing Seriesissä.

Tuon sarjan voitosta tilille herahta seitsemän superlisenssipistettä. F1-lisenssi tulisi myös kakkossijasta, siitä saa viisi superlisenssipistettä.

Ticktumin ja Red Bullin hinku hankkia britille F1-ajo-oikeus kielii halusta nostaa hänet formula ykkösiin. Kun esille nostetaan puheet Daniil Kvjatin tallikaveriksi Toro Rossolle jo valmiiksi povatun Alex Albonin sopimussotkusta, voi Ticktum olla ensi kaudella Toro Rosson toinen kuljetta.