F1-kauden 2018 päätyttyä on aika kaivaa kaapin perältä lappunen, johon raaputeltiin maaliskuussa mielenkiintoisia asioita.

Ennen kauden alkua toimituksemme veikkasi MM-sarjan pistetaulukon kymmenen kärjen. Kun spekulaation sijasta meillä on nyt käytettävissä raakaa faktaa, on hauska palata menneisiin ja tarkastella, kuinka hyvin veikkaukset osuivat, vai mentiinkö vauhdilla metsään.

SuomiF1-toimitus veikkaa: Tässä ovat F1-kauden 2018 kymmenen parasta kuljettajaa

Oikea rivi:

  1. Lewis Hamilton, Mercedes
  2. Sebastian Vettel, Ferrari
  3. Kimi Räikkönen, Ferrari
  4. Max Verstappen, Red Bull
  5. Valtteri Bottas, Mercedes
  6. Daniel Ricciardo, Red Bull
  7. Nico Hülkenberg, Force India
  8. Sergio Perez, Force India
  9. Kevin Magnussen, Haas
  10. Carlos Sainz, Renault

Toimituksemme veikkauksissa mestarin nimi osattiin haistaa hyvin. Lewis Hamiltonin viides titteli löytyi kolmelta veikkauslapulta, yhden rohkean veikkauksen kohdistuessa Sebastian Vetteliin.

Listaltamme käy erinomaisesti ilmi, kuinka ennen kauden alkua uskoa riitti sekä Mercedekseen että erityisesti McLareniin. Pitihän Renault-yhteistyön olla tallille uuden menestyksekkään ajanjakson alulle paneva tekijä.

Alkukaudesta tilanne näyttikin vielä hyvältä, mutta kauden edetessä Fernando Alonso putosi pois kärkikymmeniköstä, Stoffel Vandoorne vielä nopeammin. Rohkeimmillaan Alonsoa oltiin veikattu peräti loppupisteiden viidenneksi.

Myös suomalaiskuljettajiin odotukset olivat maltilliset. Valtteri Bottakselle veikattiin yhdessä lapussa MM-sarjan kakkossijaa ja kahdessa kolmossijaa, mutta lopulta lähimmäksi osui pessimistisin arvio, kuudes sija.

Kimi Räikkösen kohdalla mentiin metsään huolella. Rohkeimmillaankin Ferrarin suomalaistähdelle ennustettiin viidettä sijaa, joten MM-pronssi on siis erinomainen näpäytys myös tänne suuntaan. Toimituksessa tässä asiassa oltiin mielellään väärässä.

Eniten täysosumia löytyi Juuso Koivumäen lapulta, kaikkiaan kolme kappaletta. Jos täysosumasta saa kaksi ja ”viereen menneestä” veikkauksesta yhden pisteen, veikkasi Juuso Taipale kärkikymmenikön osuvimmin.

Ohessa vielä toimituksen veikkaukset:

Juuso Taipale: Hamilton, Bottas, Vettel, Verstappen, Ricciardo, Räikkönen, Alonso, Hulkenberg, Sainz, Vandoorne

Juuso Koivumäki: Hamilton, Vettel, Bottas, Ricciardo, Alonso, Verstappen, Räikkönen , Vandoorne, Hülkenberg, Sainz

Tuukka Hyttinen: Hamilton, Vettel, Verstappen, Ricciardo, Ocon, Bottas, Räikkönen, Alonso, Perez, Ericsson

Toni Pönniö: Vettel, Hamilton, Bottas, Verstappen, Räikkönen, Ricciardo, Ocon, Alonso, Sainz, Perez