Auto Motor und Sportin sisäpiiritietojen perusteella Mercedeksen junioriohjelman kasvatti ja nykyinen Force India -kuski Esteban Ocon siirtyy ensi vuodeksi Williamsin testi- ja kehityskuskiksi.

Hetken aikaa näytti pahasti siltä, ettei kuskilahjoistaan hehkutettu ranskalaispilotti pääsisi ajamaan F1-autoa ollenkaan ensi vuonna.

Williamsilta Force Indialle siirtymässä oleva Lance Stroll oli viemässä Oconilta työpaikan, eikä miestä tahdottu huolia minnekään muuallekaan.

Muun muassa Red Bullin ja Renault’n tallipomot kehuivat nuorukaisen ajotaitoja, mutta karsastivat hänen Mercedes-kytköksiään.

Nyt Ocon on kuitenkin löytämässä viimein työpaikan autourheilun kuninkuusluokasta. Auto Motor und Sportin mukaan ranskalainen on Williamsin uusi reservikuski, joka tulee ohjastamaan brittitallin uutta kilpuria radalla harjoitussessioissa että simulaattorissa.

Oconin työkuvioon liittyy kuitenkin mielenkiintoinen seikka. Mercedes ei ole luopumassa kasvatistaan kokonaan, vaan pitää Oconin myös oman tallinsa palkkalistoilla kehityskuljettajana.

Jotta soppa ei jäisi vahingossakaan liian yksinkertaiseksi, kertoo Auto Motor und Sport Oconin toimivan kaiken lisäksi ehkä myös Force Indian testipilottina ensi vuonna.

Ranskalaiskuljettaja on ollut viime päivinä suuren kohun keskiössä Brasilian GP:n dramaattisten hetkiensä vuoksi.

Ocon kolaroi Max Verstappenia päin Interlagosin osakilpailussa ja päätyi käsirysyyn hollantilaiskuskin kanssa kilpailun jälkeen. Force India -pilotti sai kolaristaan rangaistuksen kisassa ja Verstappenille tuomittiin tappelusta kaksi päivää yhdyskuntapalvelusta.

Lähde: Auto Motor und Sport