Sauberin kisakuskin pestinsä ensi vuodeksi menettävä Marcus Ericsson harmitteli potkujensa ikävää ajoitusta.

Vaikka ruotsalaispilotto toivoi voivansa jatkaa tallissa Kimi Räikkösen rinnalla ensi vuonna, sai mies syksyn alussa tiedon työnsä menetyksestä.

Sauberin kakkoskuskin tehtävä päätettiin antaa lupaavalle Ferrarin junioriohjelman kasvatille Antonio Giovinazzille.

Toinen Sauber-pesti on Ferrari-yhteistyön myötä italialaisten päätettävissä ja tämän myötä Räikkösen siirto talliin sinetöi Ericssonin kohtalon.

Kokonaan Ericssonilla ei tarvitse kuitenkaan siivota pukukopin lokeroaan sveitsiläistallin pääkonttorilla, sillä mies saa jatkaa Sauberilla kehityskuskin roolissa.

Vaikka ruotsalainen korostikin ymmärtävänsä tallin johtoportaan ajatuksenjuoksua, myönsi hän karun ratkaisun riipaisseen ikävän pahasti.

– Tietenkin sitä oli vaikea hyväksyä. Luulin voivani jäädä, mutta toki ymmärrän syyt. Kimin kaltainen kuski oli tarjolla ja toinen kuskin penkki on varattu [Ferrarille], Ericsson purki tuntojaan Motorsportille.

Ericsson ei kyseenalaistanut lainkaan Sauberin ratkaisua palkata veteraanikuski Räikkönen, jonka odotetaan auttavan tallia suuresti autonsa kehitystyössä.

– Kimin kaltaisen kuskin saaminen on sellainen tilaisuus, joka olisi mahdotonta jättää käyttämättä. Ymmärrän sen, vaikka se onkin pettymys oman urani kannaltani. Tämä ajoitus vain sattuu hieman, ruotsalaiskuski sanoi.

Lähde: Motorsport