Force Indian tallipäällikkö Otmar Szafnauer väittää Sauberin F1-tallin kehitysvauhdin olleen tänä vuonna jopa sarjan kärkitallejakin nopeampaa.

Perinteikäs sveitsiläistalli oli viime vuonna koko Formula 1:n heikoin yrittäjä. Vuoden vahalla Ferrarin voimayksiköllä taistellut talli ei saanut kasaan kuin viisi MM-pistettä.

Täksi vuodeksi kaikki vaikutti kuitenkin muuttuneen täysin. Sauber hankki käsiinsä Ferrarin tuoreimman moottorin ja alkoi kivuta alkukauden yskähtelyjen jälkeen kohti keskikastin kamppailuja.

Sarjataulukon keskimmäisen osaston parempaa edustavan Force Indian tallijehu laittoi sveitsiläisten poikkeuksellisen nopean kehityksen merkille tällä kaudella.

– En tiedä, kuinka heillä oli noin jyrkkä kehityskäyrä. He taisivat päihittää kärkitallit kehityksen osalta viime vuoteen verrattuna. Jos ajatellaan, mistä he lähtivät viime vuonna ja missä he ovat nyt, he päihittivät kaikki, Szafnauer hämmästeli Motorsportin haastattelussa.

– En tiedä, kuinka se on mahdollista noin pienellä tallilla, mutta meidän on selvitettävä se, sillä he ovat fiksuja kavereita, tallipomo taivasteli.

Kimi Räikkönen siirtyy ensi kaudeksi Ferrarilta Sauberille, jonka riveissä hän aloitti F1-uransa vuonna 2001.

Lähde: Motorsport