Formulapilotti avautui Red Bullin kuskilupauksen tahallisesta kolaroinnista – ”Hänen ”virheensä” maksoi minulle mestaruuteni”

© Kuva: Red Bull Content Pool

Pikkuformulasarjojen kuljettaja Ricky Collard avautui rajusti Twitterissä Red Bullin formulalupauksen Dan Ticktumin kisahölmöiystä, jonka brittikuski kokee pilanneen hänen mestaruussaumansa.

Lahjakkaana kuljettajakykynä pidetty Ticktum hämmensi suuresti formulakansaa törttöiltyään räikeästi MSA Formula -sarjan kilpailussa Silverstonessa vuonna 2015.

Nuorukainen ohitti jopa kymmenen autoa sääntöjen vastaisesti turva-auton ollessa radalla. Heti sen perään Ticktum törmäsi tahallaan kilpakumppaniinsa Collardiin.

Ticktumia rankaistiin välittömästi jopa kahden vuoden mittaisella kilpailukiellolla. Sitten nuorukainen on palannut kilparadoille ja tekee parhaillaan vakuuttavaa jälkeä Formula 3 -sarjassa.

Collard ei ole kuitenkaan koskaan antanut anteeksi vanhalle vastustajalleen.

Erään formulafanin pohdiskellessa ristiriitaista kantaansa Ticktumiin brittikuski ilmaantui muistuttamaan kansaa Red Bull -lupauksen sekoilun seuraamuksista.

– Hänen ”virheensä” maksoi minulle mestaruuden. Minulla ei ollut varaa kisata Euroopassa. Se olisi merkinnyt paljon uralleni. Minä en voi rysäytellä päin muita. On sääli, että rahalla voi ostaa vain aina uusia mahdollisuuksia. Minä en koskaan saanut omaani hemmotellun kakaran virheen vuoksi, Collard vaahtosi.