Fernando Alonso yritti sabotoida kaudella 2007 silloisen tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kisan Unkarissa törkeällä tavalla.

Kaikki lähti liikkeelle, kun McLaren sopi riitaisan kaksikon rauhoittamiseksi, että kuljettajat pääsisivät vuorotellen aika-ajossa radalle ensimmäisenä. Unkarissa oli Alonson vuoro, mutta Hamilton suuntasi kuitenkin McLareninsa ennen espanjalaista radalle.

Hamiltonia vaadittiin useaan otteeseen luovuttamaan paikka Alonsolle radiossa, mutta nuori brittikuski ei siihen suostunut. Hamilton nakutti ensimmäisellä nopealla kierroksellaan taululle pohja-ajan.

Alonso otti tilanteessa lopulta ohjat omiin käsiinsä. Hän hidasti vauhtiaan niin paljon, että Hamilton ehti ottamaan hänet lähes kierroksella kiinni. Kun kuskien oli määrä mennä vaihtamaan uudet renkaat, Alonso olikin Hamiltonin edessä.

McLaren päätti vaihtaa jonossa molemmille kuskeille renkaat, jotta he pääsisivät nopeasti radalle ja ehtisivät kellottamaan vielä yhdet ajat. Alonso kuitenkin jätti autonsa paikoilleen kymmeneksi sekunniksi renkaiden vaihtamisen jälkeen. Espanjalainen ehti uudelle aikakierrokselle, mutta Hamilton ei. Alonso ajoi temppunsa jälkeen paalulle.

[readmore from=”alonso fernando”]

Kilpailun tuomaristo ei katsonut Alonson toimintaa hyvällä ja hänelle lätkäistiin viiden lähtöruudun rangaistus. Tätä Alonso ei luonnollisestikaan sulattanut, vaan ryhtyi entistä hurjempiin toimiin. Alonso vaati yhdessä managerinsa Luis Garcia Abadin kanssa McLarenin silloista tallipäällikköä Ron Dennisiä korjaamaan kokemansa vääryyden.

Alonso kiristi BBC:n mukaan Dennistä. Jos talli ei suostuisi hänen vaatimukseensa, entinen Renault-tähti paljastaisi FIA:lle sähköposteja, joista selviäisi McLarenin nuuskineen Ferrarin teknisiä tietoja. BBC kertoo, että Alonso vaati McLarenia sabotoimaan Hamiltonin kisan. Kaksinkertainen maailmanmestari halusi tallin varmistavan, että Hamiltonilta loppuu polttoaine kesken kilpailun.

McLarenin johdossa Dennis ja toimitusjohtaja Martin Whitmarsh eivät kuitenkaan suostuneet tähän, vaan he ottivat itse yhteyden FIA-pomoihin. Talli oli valmis epäämään Alonson ajo-oikeuden kisasta, mutta FIA kehotti toisin.

Lopulta Alonso tyytyi kohtaloonsa ja pyysi myös anteeksi käytöstään McLarenin johdolta. Kisassa kuudennesta ruudusta startannut Alonso tuli maaliin neljäntenä, kun Hamilton ajoi ykkösruudusta voittoon ennen Ferrarin Kimi Räikköstä.