F1-tallipomo valotti yhtä formuloiden vaikeimmista asioista oppia – ”Siitä ei saa koskaan täydellistä ymmärrystä”

© Kuva: Getty Images

Haasin F1-tallin johtomiehen Günther Steinerin mukaan moottoriurheilun kuninkuusluokan renkaiden sielunelämää on äärimmäisen vaikea oppia. Tallijehun mielestä aiheesta ei voi koskaan tietää liikaa.

F1-auton vauhtiin ja suorituskykyyn vaikuttaa todella moni tekijä – voimayksikkö, aerodynamiikka, itse kuljettaja sekä renkaat.

Renkaiden valintaan ja hallintaan liittyy suoraastaan häkellyttävä määrä tietoa ja osaamista, jota kaikkien formulatallien miehistöt pyrkivät haalimaan itselleen.

Saman haasteen kanssa painii myös amerikkalaistalli Haas, joka on kisannut Formula 1:ssä vasta vajaat kolme kautta.

– Sitä oppii aina lisää, mutta emme ole missään nimessä oppineet kaikkea renkaista. Asia, joka toimii yhdellä radalla ei välttämättä toimi toisella. Ei pelkästään rengasseosten ja renkaiden vaihdosten vuoksi, vaan myös radan pinnan muutosten vuoksi, Steiner avasi GP Blogille.

– Vaikka meillä olisi samat renkaat yhdestä kisasta toiseen, ne eivät välttämättä toimi samoilla tavoin, sillä radan pinta ja lämpötilat ovat erilaisia. Tähän liittyy niin monta asiaa, ettei siitä saa koskaan täydellistä ymmärrystä. Joka kisan myötä oppii kuitenkin enemmän, tallipomo sanoi.

Lähde: GP Blog