Haasin kuljettajakatraaseen liittynyt Pietro Fittipaldi tulee auttamaan tallia osaamisellaan, uskoo kisakuljettaja Romain Grosjean.

Kaksinkertaisen maailmanmestarin Emerson Fittipaldin lapsenlapsi on luonut omaa uraansa vakuuttavasti. Viime vuonna tilille napsahti Formula V8 3.5 -sarjan mestaruus, ja tänä vuonna tilille on kertynyt ajometrejä niin WEC:ssä, IndyCarissa kuin Super Formuloissakin. Keväällä vauhtia hillitsi loukkaantuminen rajussa ulosajossa Spassa.

Runsaat ajokilometrit auttavat myös nuorukaisen roolissa Haasin F1-tiimissä, vaikka F1-autolla hän ei ole vielä ajanutkaan. Grosjeanin mielestä Fittipaldin mielipiteet ovat tärkeitä tallin kehittäessä simulaattoriaan.

– Tarvitsemme apua sille osa-alueelle. Abu Dhabin testien jälkeen hän voi hypätä suoraan simulaattoriin ja kalibroida sen oikeanlaiseksi. Se on erittäin hieno asia, Grosejan toteaa Autosportille.

Grosjean paljastaa simulaattorin ja oikealla F1-autolla ajamisen välisen yhtäläisyyden kalibroimisen olevan erittäin tärkeää. Vuonna 2016 perustettuna tiiminä Haasilla riittää edelleen kehitettävää tällä osa-alueella, ja jokainen auttava tekijä on kullanarvoinen.

– Se on ollut kohtuullinen apu, mutta kisakuljettajien hyödyntäminen sen kalibroimisessa on kauden aikana vaikeaa.