F1-mestarin lapsenlapsi saa tärkeän tehtävän uudelta F1-talliltaan

© Kuva: Getty Images

Haasin kuljettajakatraaseen liittynyt Pietro Fittipaldi tulee auttamaan tallia osaamisellaan, uskoo kisakuljettaja Romain Grosjean.

Kaksinkertaisen maailmanmestarin Emerson Fittipaldin lapsenlapsi on luonut omaa uraansa vakuuttavasti. Viime vuonna tilille napsahti Formula V8 3.5 -sarjan mestaruus, ja tänä vuonna tilille on kertynyt ajometrejä niin WEC:ssä, IndyCarissa kuin Super Formuloissakin. Keväällä vauhtia hillitsi loukkaantuminen rajussa ulosajossa Spassa.

Runsaat ajokilometrit auttavat myös nuorukaisen roolissa Haasin F1-tiimissä, vaikka F1-autolla hän ei ole vielä ajanutkaan. Grosjeanin mielestä Fittipaldin mielipiteet ovat tärkeitä tallin kehittäessä simulaattoriaan.

– Tarvitsemme apua sille osa-alueelle. Abu Dhabin testien jälkeen hän voi hypätä suoraan simulaattoriin ja kalibroida sen oikeanlaiseksi. Se on erittäin hieno asia, Grosejan toteaa Autosportille.

Grosjean paljastaa simulaattorin ja oikealla F1-autolla ajamisen välisen yhtäläisyyden kalibroimisen olevan erittäin tärkeää. Vuonna 2016 perustettuna tiiminä Haasilla riittää edelleen kehitettävää tällä osa-alueella, ja jokainen auttava tekijä on kullanarvoinen.

– Se on ollut kohtuullinen apu, mutta kisakuljettajien hyödyntäminen sen kalibroimisessa on kauden aikana vaikeaa.