15 miljoonaa kankkulan kaivoon – ensi kauden sääntömuutoksista huolestuttavia uutisia

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan pyrkimys kilvanajon parantamiseksi ja ohitusten lisäämiseksi on käymässä talleille kalliiksi. Mikä huolestuttavinta, tiedot kertovat tavoitteessa olevan paljon epävarmuustekijöitä.

Ensi vuoden säännöissä F1-autojen etu- ja takasiipiä on tarkoitus yksinkertaistaa, jotta edellä ajavan auton sotkema ilmavirta ei vaikuttaisi nyt nähdyn kaltaisesti perässä seuraamiseen. Nykysäännöillä toisen auton perässä ajaminen on lähes mahdotonta, mikä tekee puolestaan hallaa ohitusyrityksille.

Yksinkertaistamisen lisäksi etusiiven kokoa on myös kasvatettu ja rakennetta yksinkertaistettu. Tämä on aiheuttanut talleille runsaasti lisähommaa kehitystyössä.

Auto Motor und Sportin tietojen mukaan tallit ovat välittäneet jo tässä vaiheessa hyvin huolestuttavia tietoja uusista siivistä.

– Pystymme luomaan jo tässä vaiheessa uusilla siivillä saman verran downforcea kuin mihin tämän vuoden etusiivet pystyivät vuoden alussa, Force Indian tekninen johtaja Andy Green kertoo.

Red Bullin Helmut Marko kertoo suorasanaisesti koko muutoksen olevan täyttä rahanhukkaa. Lehden mukaan jotkut tallit ovat upottaneet uusien etusiipien valmistamiseen ja testaamiseen jopa 15 miljoonaa euroa.

– Meidän simulaatioidemme mukaan mikään ei muutu. Ohittaminen on edelleen vaikeaa, mutta tämä muutos on vain syönyt meiltä valtavasti rahaa.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.