Eri formulasarjojen autojen vertailu on aina vaikea tehtävä. Erityisen hankalaa se on formula ykkösten ja IndyCar-sarjan menopelien välillä. Nyt tuo on kerrankin helppoa.

Ensi kaudeksi Austinin Circuit of the American radalla kilpaileva jenkkisarja suoritti testejä ensi kautta ajatellen radalla, jossa F1-karkeloita vietettiin vain vajaat kaksi viikkoa sitten. Tuo kilpailu päättyi suomalaisittain ikimuistoisesti, kun Kimi Räikkönen palasi voittajaksi vuosien tauon jälkeen.

Twitteriin ladattu video Tony Kanaanin kierroksesta radan ympäri tarjoaa faneille oivan mahdollisuuden verrata autojen suorituskykyeroja. Liian suoria johtopäätöksiä ei tule kuitenkaan vetää, sillä Kanaan tuskin ottaa kaikkea irti itsestään ja kalustostaan. F1-sarjan vertailuvideossa Mercedeksen Lewis Hamilton puolestaan pyyhältää paalupaikalle.

Motorsport.com

@Motorsport
AJ Foyt Racing’s Tony Kanaan takes us for a lap of Austin’s Circuit of the Americas in his IndyCar.