Valtteri Bottas pääsi Suzukassa saavuttamansa kakkossijan myötä hyökkäysetäisyydelle Ferrarin saksalaistähdestä Sebastian Vettelistä. Suomalainen kertoi tekevän parhaansa haastaakseen hopeasta loppukaudella.

Japanissa Bottaksen tehtävä oli selvä: ainoana tavoitteena oli varmistaa tallitoveri Lewis Hamiltonin voitto. Suomalaiskuski ei laittanut tallipomo Toto Wolffin antamaa käskyä pahakseen, sillä tieto siitä tuli tällä kertaa jo hyvissä ajoin.

– Se tilanne saattoi varmaan näyttää huonommalta kuin se oikeasti olikaan. Lukitsin pyöräni kerran siinä kohdassa, kun Max [Verstappen] pääsi lähelle. Yritin vain huolehtia renkaistani. Tämä viikonloppu oli loistava suoritus koko talliltamme, Bottas kehui kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Bottas lupasi iskeä taisteluun hopeasijasta heti, kun Hamiltonin mestaruus varmistuu. Titteli olisi ensimmäisen kerran katkolla 21. lokakuuta Yhdysvaltain GP:ssä Austinissa.

– Totta kai pystyn yhä haastamaan hänet [Vettelin]. Yritän edelleen kaikkeni pystäkseni voittamaan hänet. Tänään minun täytyi vain varmistaa kaksoisvoitto.

– Jossain vaiheessa hän [Hamilton] varmistaa mestaruuden ja sitten nähdään, miten siinä käy. Ei koskaan pidä sanoa ”ei koskaan”. Annan vain kaikkeni ja katsotaan sitten kauden lopussa, Bottas vakuutti.