Sebastien Loeb osallistuu ensi vuoden Dakar-ralliin. Ranskalaiskuljettaja vastaa aavikkokilpailun haasteeseen, vaikka alta lähtikin tehdastallin tuki.

Jätettyään rallikarkelot taakseen 2012 Loeb on ajanut lukuisissa eri sarjoissa ja kilpailuissa menestyksekkäästi. Dakar-rallissakin vauhti oli kohdillaan, mutta kolme vuotta Peugeotin kivikovassa tehdastallissa tuottivat parhaimmillaankin vain toisen sijan.

Ranskalaismerkki vetäytyi klassikkokisasta tämän vuoden koitoksen päätteeksi, minkä lisäksi johto vedettiin myös automerkin rallicross-projektilta. Loeb jäi hetkeksi tyhjän päälle, mutta nyt ranskalaiskonkari on ilmoittanut osallistumisestaan Dakar-ralliin vuosimallia 2019.

Loeb saa alleen Peugeotin kauden 2017 aavikkoralliauton, jota hän ajattaa PH Sportsin yksityistallissa Red Bullin tukemana.

Tavoitteena on napata himoittu aavikkorallien kuninkaan ykkössija.

– Minut on laskettu jokainen osallistumiskertani ennakkosuosikkien joukkoon, mutta nyt yksityistiimin kanssa kilpailuun osallistuminen muuttaa asetelmia. Se on fantastinen haaste, Loeb kertoi tiedotteessa.