Citroenin konkarikuski Sebastien Loeb on voittanut Espanjan MM-rallin. Sunnuntaina aamulla kokonaiskisan johdon kaapannut ranskalainen päihitti maanmiehensä Sebastien Ogierin kokonaiskisassa vain 2,9 sekunnin erolla.

Espanjan kisaviikonlopun finaalikoitos tarjosi todellisen trillerin. Ogier haastoi Ford Fiestallaan Loebia äärimmäisen läheltä, mutta joutui lopulta nöyrtymään takavuosien tähtikuskin vauhdille.

Viimeksi keväällä ajanut yhdeksänkertainen maailmanmestari hyppäsi Citroen C3:n rattiin aivan puskista ja osoitti, ettei hänen vauhtinsa ollut kadonnut mihinkään.

Suomalaistähti Jari-Matti Latvala oli vielä 16. erikoiskokeen jälkeen toisena, mutta epäonni pilasi jälleen Toyota-staran kisan.

Elfyn Evans nappasi kolmannen sijan viimeisillä metreillä mestaruudesta taistelevalta Thierry Neuvillelta. Belgialainen osui yhtäkkiä kiveen, joka rikkoi hänen Hyundai i20:n oikean takarenkaan.

Latvala jäi lopulta kokonaiskisassa kahdeksanneksi tallitoverin Esapekka Lapin iskiessä hänen ohitseen seitsemänneksi. Suomalaisten Toyota-kollega Ott Tänak oli kuudes.

Kalle Rovanperä voitti Skodallaan odotetusti WRC2-luokan kokonaiskilpailun.