Nico Rosberg uskoo Formula 1:n yhdistyvän aikanaan Formula E -sarjaan sähköautojen vallatessa autoilun maailman ajan myötä kokonaan.

F1 on ollut polttomoottorien kärkisarja jo vuosikymmenten ajan. Ennen kuninkuusluokan kilpurien moottorit olivat suuria, voimakkaita ja äänekkäitä.

Ilmastonmuutoksen tuoma huoli autourheilun ympäristövaikutuksista on kuitenkin ajanut sarjan pienentämään koneitaan ja siirtymään hybridivoimayksiköihin.

Entinen formuloiden maailmanmestari Rosberg uskoo kehityksen vievän sarjan yhä kauemmaksi polttomoottoreista. Saksalaiskuski ennustaa F1:n muuttuvan vuosien myötä täysin sähköiseksi.

– Ehkä emme koskaan päädy edes siihen pisteeseen, että Formula E olisi F1:tä isompi. Näemme vain Formula 1:n yhdistyvän Formula E:hen ennen sitä, Rosberg visoi Associated Pressille.

Rosberg on varma F1-sarjan siirtymisestä sähköisiin voimayksiköihin. Maailmanmestari pitää asiaa väistämättömänä kehitysaskeleena ilmastonmuutosta vastaan taistelevassa nykyajassa.

– Kun se hetki tulee, että Formula 1:n on siirryttävä sähköiseksi, joka tulee tapahtumaan, ehkä näemme sarjojen fuusion silloin. Askel sähköiseksi sarjaksi tulee olemaan suuri ja vaikea askel F1:lle, Rosberg pohdiskeli.

– Jos koko maailma myy ja ajaa sähköautoja, Formula 1:llä ei ole mitään järkeä pitää polttomoottoreita. Siksi tuo hetki on tulossa, Mercedes-stara perusteli.

Lähde: Associated Press