Marc Marquez nappasi tämän vuoden ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan mestaruuden. 25-vuotias espanjalainen teki samalla uutta historiaa saavutuksellaan.

Hondan tehdaskuljettaja varmisti mestaruuteensa Japanin Motegissa ajetussa osakilpailussa. Marquez nousi kilpailun kärkipaikalle ohittaessaan ainoan MM-uhkaajansa Andrea Dovizioson muutamaa kierrosta ennen maalia.

Mestaruuden sinetti saatiin toiseksi viimeisellä kierroksella, kun Dovizioso kaatui pudoten ulos pisteiltä. Tämä avasi Marquezille helpon tien kauden kahdeksanteen ja uran seitsemänteen moottoripyöräilyn maailmanmestaruuteen.

Titteli oli vasta 25-vuotiaalle espanjalaiselle jo viides kuninkuusluokassa. Sillä hän nousi tasoihin legendaarisen Mick Doohanin kanssa. Edellä ovat suurnimet Valentino Rossi seitsemällä ja Giacomo Agostini kahdeksalla tittelillään.

Viime vuodet lajia hallinnut Honda-kuski rikkoi samalla Rossin ennätyksen kaikkien aikojen nuorimpana viisinkertaisena kuninkuusluokan mestarina. Italialainen oli vuoden Marquezia vanhempi.