Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff vakuutti, ettei jatkuvien tallikäskyjen jakelu Valtteri Bottakselle ole helppoa. Itävaltalaiskonkari myönsi tallimääräysten mahdollisuuden olevan avoinna aina Lewis Hamilton mestaruuteen saakka.

Saksalaistalli on joutunut usein turvautumaan äärimmäisiin toimenpiteisiin Hamiltonin mestaruusjohdon varmistamiseksi. Lähes varma voitto on riistetty toistuvasti Bottakselta tallitoverinsa edun vuoksi.

Tallipomo Wolff korosti tallikäskyjen antamisen olevan epämieluisa, mutta ajoittain pakollinen ratkaisu.

Mercedes-jehun mielestä media on myös osaksi vastuussa suomalaisen tilanteesta luotuaan tallille liian suuria paineita Hamiltonin mestaruudesta.

– Painimme yhä sen [tallimääräyksen] kanssa siksi, että te [media] olette hehkuttaneet meitä viime päivinä puhuen kuin tämä olisi jo selvä peli ja hänellä [Hamiltonilla] olisi jo toinen käsi mestaruuspokaalilla. Siinä on kiinni molemmat kädet tai ei lainkaan, eikä meillä ole, Wolff ärähti ESPN:n haastattelussa.

Vaikka mestaruus olisi ensi kertaa tälle kaudelle katkolla Hamiltonille, ei Wolff aio tuuletella mitään etukäteen. Austinista on tarkoitus kaivaa sunnuntaina vahva voitto.

– Tiedän tilanteemme näyttävän hyvältä pisteiden valossa, mutta kaikkea voi sattua tässä lajissa. Ferrari on tehnyt vahvan paluun, kuten odotimmekin. Siksi haluaisimme pitää kaikki vaihtoehdot avoinna, Mercedes-pomo perusteli.

Lähde: ESPN