Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tuomitsi tallinsa suorituskyvyn olleen Meksikossa F3-sarjan tasolla. Formulakonkari ei kuitenkaan laita vauhdin puutetta kohua herättäneiden takarenkaiden vanteiden piikkiin.

Mercedes lanseerasi aiemmin huomiota herättävällä designilla varustetun vanteen, jossa oli renkaan viilennystä helpottavia aukkoja. Vastaava ratkaisu kiellettiin vuosia aiemmin Red Bullilta.

Vaikka FIA antoikin tällä kertaa saksalaistallin keksinnölle siunauksensa, huolestutti Ferrarin mahdollinen valitusinnokkuus Mercedestä edelleen.

Hallitseva mestaritalli päätti luopua luomuksestaan kokonaan Meksikon kisaviikonlopuksi.

Kun ”hopeanuolten” vauhti jäi Hermanos Rodriguezin radalla yllättävän vaatimattomaksi tekivät monet johtopäätöksiä Mercedeksen reikävanteiden ja suorituskyvyn yhteydestä.

Rengaslämpötilojen hallinta oli Meksikon kisassa suuressa roolissa. Lähes kaikki tallit kärsivät suorastaan hämmästyttävän rajusta rengaskulumasta, eivätkä Mercedeksen tehokkaasti viilentävät vanteet olisi ainakaan olleet pahitteeksi tilanteessa.

Tallipomo Wolff kuitenkin vakuutti Motorsportille, ettei vanteilla ollut mitään tekemistä tallinsa vauhdin kanssa. Mercedes-jehun mukaan suurimpina ongelmina olivat Pirellin oikukkaat renkaat.

– Se ei liity tähän mitenkään. Automme on ollut välillä nopein, mutta välillä ei. Välillä se on ollut kuin F3-auto, kuten Meksikossa. En usko automme ajaneen rengasta.

– Minulla ei ole mitään selitystä. Aiomme kysyä selitystä, sillä nämä heittelyt ovat todella vaikeita, Wolff ihmetteli.

 

Lähde: Motorsport