Lewis Hamiltonin mestaruusvoitto Meksikossa yhdistettynä tallin onnettoman heikkoon suoritustasoon sai Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin tunnekuohun valtaan.

Vaikka brittitähden neljäs sija Meksikon kisassa varmistikin hänelle maailmanmestaruuden jo kaksi kisaa ennen kauden päätöstä oli sunnuntain koitos Mercedekselle äärimmäisen vaikea kisa.

Saksalaistallin tähtikuskeilla Hamiltonilla ja Valtteri Bottaksella oli tuskallisen vaikeaa haastaa Red Bullin Max Verstappenia kisan voitosta.

Lopulta palkintosijoille hollantilaisen perässä kampesivat vielä kärkihaastajat Ferrarin Sebastien Vettel ja Kimi Räikkönen.

Wolff oli ymmärrettävän onnellinen Hamiltonin viidennestä mestaruudesta, mutta myönsi olleensa suunniltaan tallinsa surkeasta kisailmeestä.

– Tämä on mahtava mestaruus ja olen niin onnellinen Lewiksen ja tallin puolesta. Se on kuitenkin katkeransuloista – meillä oli todella huono kisa ja meidän on ymmärrettävä se, tallipomo kommentoi Sky Sportsille.

– Se on todella isossa roolissa mielissämme, mutta toki meidän pitää olla iloisia mestaruudesta. Olen niin pois tolaltani kisasuorituksestamme, että minun on kasattava itseni, Wolff taivasteli.

Lähde: Sky Sports